Je bekijkt nu Terugblik Brussels Grand Prix 2020
Anne Zagré sur le 100m (@Eric Tkindt)

Terugblik Brussels Grand Prix 2020

Anne Zagré op de 100m (@Eric Tkindt)

De Brussels Grand Prix vond plaats… ondanks een gecompliceerde gezondheidssituatie. Een echte hoofdpijn voor de organisatoren (Brussels Athletics), maar het team was erop gebrand om de editie van 2020 op poten te zetten. Een kans voor de atleten om terug te keren naar de competitie en dat is het belangrijkste.

Een editie die al haar beloften heeft waargemaakt, want ondanks het sanitaire protocol dat was ingesteld, waren er meer dan 600 atleten aanwezig op deze 12e editie.

Grote namen uit Brussel, België en het buitenland waren in Brussel aanwezig.

De broers Borlée en de andere Tornado’s (Jonathan Sacoor, Julie Watrin, Robin Vanderbemden), Ismael Debjani, Anne Zagré, Ben Broeders, Hanne Maudens, Imke Vervaet, Renée Eyckens, de Belgische Cheetahs (Camille Laus, Cynthia Bolingo, Margo van Puyvelde, Paulien Couchkuyt) en vele anderen.

Onder de Belgische hoop Lucie Ferauge, Thomas Carmois, Eliott Crestan, Rani Rosius kwamen zich testen met het oog op de Nationale Kampioenschappen die volgende week plaats zullen vinden.

Aan de Paralympische kant, Marlou van Rhijn (NED), Paralympisch kampioen in Rio, Stylianos Malapopoulos (GRE), Peter Genyn (BEL), tweevoudig Paralympisch kampioen in Rio, Stefan Rush (NED), Paralympisch atleet.

De beste prestaties.

Deze 12e editie werd gekenmerkt door het wereldrecord op de 100m rolstoel van Peter Genyn in 19.75 maar ook door de prestatie van de Franse Augustin Bey met een sprong van 8m13 bij het verspringen. Aan Belgische zijde kunnen we de zeer goede prestatie noteren van Thomas Carmoy in het hoogspringen van 2m27, Belgisch U23 record en LBFA TC record.

Opgemerkt zij dat 10 records van de bijeenkomst werden gebroken.

Wij danken alle atleten die ons hun vertrouwen hebben geschonken en ook al onze partners en medewerkers.

Tot ziens in 2021!

 

Peter Genyn in actie (@Eric Tkindt)
Thomas Carmoy 2m27 (@Eric Tkindt)