PRESENTATIE

De Brussels Grand Prix is een jaarlijkse interationaal atletiekmeeting, georganiseerd door Brussels Athletics.

Brussels athletics is ontstaan in 2007 onder de impulsen van Jacques Borlée en Jean Halewyck en de Regio Brussel (Charles Picqué, Minister President), Minister van Financien Guy Vanhengel, Minister van Werk Benoit Cerexhe en de steun van de 8 Brusselse atletiekclubs.

Objectief : promotie van de atletieksport en de brussels atleten in de Brusselse regio en daarbuiten.

De Brussels Grand Prix is een internationale atletiekmeeting die sinds 2008 bestaat.

Ons doel is om :

  • zoveel mogelijk atleten de mogelijkheid te bieden om een geweldige prestatie neer te zetten op de legendarische piste van het Koning Boudewijnstadion.
  • zo optimale omstandigheden te bieden om records en/of minima te behalen voor internationale kampioenschappen.
  • Brusselse atleten te stimuleren door hen internationale wedstrijden aan te bieden.

Elk jaar stijgt de meeting op de wereldranglijst (sinds 2015 staan we verankerd in de top 100).  Daarnaast staan er ook handisportevenementen voor jongeren en voor het regionale niveau op het programma. Gezelligheid en inspiratie zijn dan ook de rode draad in de Grand Prix van Brussel.

Gerenommeerde atleten zoals Nafissatou Thiam, Ladji Doucouré, Michael Frater, Filip Milanov, Vivian Cheruiyot, Eline Berings, Adam Gemili, Europese 100m recorders Francis Obikwelu en Jimmy Vicaut Leslie Djhone, Thomas Vanderplaetsen, Nick Willis, Eilidh Doyle, Zhang Guowei, of de gebroeders Borlée. Een mooie selectie internationale medaillewinnaars bijeen dus.

Klik hier voor een overzicht en samenvatting van de voorbije edities.

Copyright by Brussels Athletics 2024
dir@atletix.be