Brussels Grand Prix 2017

De Brussels Grand Prix is een internationale atletiekbijeenkomst die sinds 2008 bestaat. Het doel is om zoveel mogelijk sporters de mogelijkheid te bieden om een grote prestatie te leveren op de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion.

De organisatie stelt alles in het werk om optimale voorwaarden aan te bieden voor het behalen van records en/of minima voor de internationale kampioenschappen.

Meer dan 700 atleten kwamen in 2017 naar de ultrasnelle baan van het Roi Baudouin stadion. Elk jaar stijgt de bijeenkomst in de wereldranglijst voor all-athletics (verankerd in de top 100 sinds 2015).

De roeping van de Brussels Grand Prix is ook om de Brusselse atleten te stimuleren door hen een internationale wedstrijd aan te bieden. Daarnaast staan ook evenementen voor gehandicapten, voor jongeren en voor het regionale niveau op het programma. Gezelligheid en inspiratie zijn dan ook de rode draad in de Brussels Grand Prix.

Gerenommeerde atleten namen al deel, zoals Nafissatou Thiam, Ladji Doucouré, Michael Frater, Filip Milanov, Vivian Cheruiyot, Eline Berings, Adam Gemili, Europese 100 meter recordhouders Francis Obikwelu en Jimmy Vicaut Leslie Djhone, Thomas Vanderplaetsen, Nick Willis, Eilidh Doyle, Zhang Guowei en de gebroeders Borlée. Een mooie verzameling internationale medaillewinnaars.

Hier vindt u een samenvatting van de editie 2017.

Een reactie achterlaten