Brussels Grand Prix 2014

Een regen aan prestaties op de Brussels Grand Prix.

De Brussels Grand Prix was klaar voor een onwaarschijnlijke prestaties met een indrukwekkende startlijst, waarschijnlijk de beste sinds de oprichting in 2008.  Veel internationale sterren en nationale nationale locomotieven waren present. Helaas was ook de regen van de partij en stak koning voetbal ook een stokje in de wielen.

Wegens een onvoorziene voetbalmatch kon de organisatie onmogelijk het stadion in orde brengen de dag ervoor en moesten een last minute heel wat regelingen getroffen worden. Ondanks deze tegenslagen waren de deelnemers klaar om het beste van zichzelf te geven.

Te beginnen met het magische trio Borlée op 400m. Kevin won dit broederlijke gevecht in 45.99, voor Jonathan 46.31 en vooral Dylan 46.44, die nog in de buurt kwam van de Europese mimima. Respect voor hen en voor alle atleten voor deelname in omstandigheden die ver van ideaal waren.

De 400 meter horden openden het internationale programma met een eersteklas optreden van Stef Van haeren die zich plaatste voor Zürich met een indrukwekkende 50,05. De toon was gezet.

Ook toptijden op de 100m met 8 mannen onder de 10,51!! Kemar Hyman zal geen spijt hebben van zijn reis van de Kaaimaneilanden, want hij tekende een bliksemschicht 10.06! Helaas was de wind op dat moment te gul. Hij hield onder andere een Chinese armada af die tussen 10.24 en 10.49 liepen. 3 sprinters onder 10.30, het is zeldzaam genoeg om te worden onderstreept!

Hier vindt u de uitslagen.

Een reactie achterlaten